sobota, 3 sierpnia 2013

Sałatka z tuńczykiem

Uwielbiam tuńczyka i mogę go jeść w każdej postaci. Dzisiaj spróbowałam zrobić sałatkę z tuńczykiem w roli głównej. Jest to bogatsza wersja wersji standardowej (tuńczyk, ryż, ogórek kiszony). Ale na tej wersji na pewno nie poprzestanę i będę ją nadal udoskonalać ;).


  puszka tuńczyka
woreczek ryżu
4 jajka
6 ogórków kiszonych
1 cebula
sól, pieprz
majonez


Ryż gotujemy wedle zaleceń na opakowaniu. Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu kroimy w kostkę. To samo robimy z pozostałymi składnikami. Dodajemy ugotowany i ostudzony ryż. Całość przyprawiamy solą i pieprzem oraz mieszamy z majonezem.

5 komentarzy:

  1. oo...nie jadłam jeszcze takiej z tuńczyka,a puszka zalega w lodówce...tylko majonezu brak :) hmm, pomyślę ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. można zrobić bez majonezu. też jest pyszna:)

      Usuń
    2. ja z tuńczyka robię tak: tuńczyk, kukurydza konserwowa, papryka surowa, jaja, majonez, sól, pieprz.

      Usuń
    3. takiej nie jadlam. wiec tez musze sprobowac:)

      Usuń
  2. Takiej jeszcze nie jadłam, muszę wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń