Jestem wielką miłośniczką naleśników. Kocham je pod każdą postacią. Ostatnio zrobiłam je na słono, z mięsem mielonym. A oto efekt.
2 jajka
250 ml mleka
250 ml wody
200 g mąki
szczypta soli
Wszystkie składniki wymieszać.
Nadzienie:
1 kg mięsa mielonego
1 duża cebula
1 ząbki czosnku
mały słoiczek przecieru pomidorowego
sól, pieprz, oregano
ser do posypania (ja nie miałam, więc pokroiłam plastry sera)
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Dodać mięso mielone, przeciśnięty przez praskę czosnek, przecier pomidorowy. Można dodać trochę wody, aby rozrzedzić przecier. Przyprawić wedle uznania. Gotowe naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec do momentu rozpuszczenia sera.
Dokładny przepis: http://www.slodziutkie-okazje.pl/?p=4076#comments
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz