wtorek, 20 grudnia 2016

Gulasz z drobiowych żołądków

Dietetyczny, lekkostrawny z warzywami. Bez tłuszczu. Przepis ten jest dobry również dla cukrzyków.


pół kg żołądków drobiowych
1 papryka
10 większych pieczarek
1 duża cebula
pół małego kabaczka lub cukinii
słoiczek przecieru pomidorowego
sól
pieprz ziołowy


Żołądki wypłukać i pokroić na mniejsze kawałki i gotować ok 5 min. od momentu wrzenia. Następnie żołądki odcedzić, zalać wodą na wysokość żołądków i ponownie ugotować. Gdy żołądki będą robić się miękkie, dodać warzywa pokrojone w grubą kostkę. Dodać przecier. Można trochę podlać wodą, jeśli przecier jest gęsty. Gotować do momentu aż żołądki będą odpowiednio miękkie. Doprawić solą i pieprzem.


Wzorowałam się na przepisie pochodzącym z TEJ strony

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz