piątek, 20 grudnia 2013

Farsz na uszka

Święta bez barszczu z uszkami to żadne święta. Dokładnie za cztery dni będzie Wigilia, więc dzisiaj przychodzę do Was z farszem na uszka, który jest bardzo prosty w przygotowaniu i jeszcze bardziej pyszny. W kolejnej notce pojawi się przepis na barszcz :)

0,5 kg suszonych grzybów
1 duża cebula
łyżka masła
1,5 łyżki bułki tartej
sól, pieprz

Grzyby namoczyć najlepiej na noc. Następnie je wypłukać i ugotować. Ugotowane przemielić przez maszynkę lub drobno posiekać. Cebulę zeszklić na maśle i dodać do grzybów. Dodać bułkę tartą (farsz dzięki temu będzie bardziej zbity i będzie się lepiej nakładał do ciasta) oraz pieprz i sól. Wszystko dokładnie wymieszać.

1 komentarz:

  1. Tak święta bez barszczu z uszkami nie moga się odbyć, a moja rodzina uważa że bez uszek po prostu nie istnieją. śliczne uszka

    OdpowiedzUsuń