makaron z sosem pomidorowym |
Składniki:
400g ulubionego makaronu
sól
pieprz
oregano
bazylia
4 duże pomidory
100g masła
Przygotowanie:
Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie. Obierz ze skórki pomidory, pokrój je w ćwiartki, usuń nasiona, a miąższ pokrój w kostkę. Roztop w garnku masło, dodaj pomidory i gotuj je na małym ogniu kilka minut. Dopraw je obficie solą, pieprzem i bazylią. Makaron wymieszaj ze sosem.
Do sosu można dodać usmażoną i pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka doprawioną solą, pieprzem i oregano.
Przepis pochodzi z: Smaki Świata. Szybkie dania z makaronu. Złota kolekcja przepisów.
Zazwyczaj używam pomidorów z puszki, ale muszę spróbować zrobić sos ze świeżych pomidorów.
OdpowiedzUsuńsprobuj:) nigdy nie sadzilam, ze sos ze swiezych pomidorow jest tak smaczny:)
OdpowiedzUsuń