środa, 2 sierpnia 2017

Naleśniki z serem

Nie znam osoby, która nie lubiłaby naleśników. Naleśniki dobre są i na obiad i jako deser. Na słono i na słodko. Dla większych łakomczuchów i dla niejadków. Są po prostu idealne pod każdą postacią. Te, które Wam prezentuję, są z twarogiem. Co ja mogę więcej powiedzieć. Po prostu niebo w gębie.


2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
2 jajka
szczypta soli
olej do smażenia

Nadzienie

600 g białego sera
1 opakowanie cukru waniliowego
1 łyżka cukru
3-4 łyżki jogurtu naturalnego

Wszystkie składniki na ciasto zmiksować. Równomierną porcję ciasta wylewać na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Ser rozkruszyć do miski i połączyć z resztą składników.

3 komentarze:

  1. Naleśniki z serem to smak dzieciństwa :) Pyszne Ci wyszły!

    OdpowiedzUsuń
  2. Klasyka :) Sam zawsze takie robię, choć nie zawsze wychodzą mi tak ładne :)

    OdpowiedzUsuń