czwartek, 6 lutego 2014

Makaron ze szpinakiem

Szybki obiad w akademiku. Jego przygotowanie trwa tyle co ugotowanie makaronu ;) 


makaron
6 kostek mrożonego szpinaku
1 duża śmietana 12% lub 18%
pół kostki sera feta
1 cebula
4 ząbki czosnku
sól, pieprz, vegeta
oliwa

Makaron ugotować według przepisu producenta. Szpinak rozmrozić na patelni z odrobiną wody. Dodać drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodać śmietanę oraz pokrojoną fetę. Przyprawić do smaku. Gotowy sos wymieszać z makaronem.

4 komentarze:

  1. Uwielbiam makaron ze szpinakiem:) Tylko nie lubię dodawać fety, bo jak dla mnie danie jest za słone. Wolę mozzarellę.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. z mozzarellą nigdy nie jadłam. kolejnym razem spróbuję :)

      Usuń
    2. Mozzarella nie daje żadnego konkretnego smaku, ale uwielbiam jak się ciągnie razem z makaronem:)

      Usuń
  2. lubię dobrze przygotowany szpinak :) ten by mi smakował :)

    OdpowiedzUsuń