czwartek, 12 września 2013

Ryż curry z kurczakiem i sosem czosnkowym

Co tu dużo mówić. Obiad należy do szybkich i bardzo smacznych. 


torebka ryżu
pierś z kurczaka
łyżeczka curry
3 łyżeczki pikantnej przyprawy do kurczaka
3 łyżki oleju
 2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
kilka ząbków czosnku
koperek


Ryż ugotować z łyżeczką curry. Pikantną przyprawę wymieszać z olejem. Kurczaka pokroić w kostkę i wymieszać z wcześniej przygotowaną marynatą. Smażyć aż do zarumienienia. Jogurt wymieszać z majonezem, czosnkiem i koperkiem.

4 komentarze:

  1. Oj ślinka mi cieknie na widok tego kurczaczka, kocham sos czosnkowy! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja też! :) mogłabym go dodawać do wszystkiego :)

      Usuń
  2. ooo, brzmi pysznie!
    A jak to zrobiłaś, że ryż jest taki zbity i ładnie się prezentuje?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nalożyłam do miseczki a następnie na talerz :)

      Usuń