Szybki obiad w akademiku. Jego przygotowanie trwa tyle co ugotowanie makaronu ;)
makaron
6 kostek mrożonego szpinaku
1 duża śmietana 12% lub 18%
pół kostki sera feta
1 cebula
4 ząbki czosnku
sól, pieprz, vegeta
oliwa
Makaron ugotować według przepisu producenta. Szpinak rozmrozić na patelni z odrobiną wody. Dodać drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodać śmietanę oraz pokrojoną fetę. Przyprawić do smaku. Gotowy sos wymieszać z makaronem.
Uwielbiam makaron ze szpinakiem:) Tylko nie lubię dodawać fety, bo jak dla mnie danie jest za słone. Wolę mozzarellę.
OdpowiedzUsuńz mozzarellą nigdy nie jadłam. kolejnym razem spróbuję :)
UsuńMozzarella nie daje żadnego konkretnego smaku, ale uwielbiam jak się ciągnie razem z makaronem:)
Usuńlubię dobrze przygotowany szpinak :) ten by mi smakował :)
OdpowiedzUsuń