Ostatnio miałam tak wielką ochotę na brokuła jak stąd do Warszawy. Chodził za mną od kilku tygodni, więc postanowiłam coś z tym fantem zrobić. W sumie to nawet nie wiedziałam jak zrobić ten sos i po prostu zaimprowizowałam. Wyszedł nawet smaczny, a w akademiku taki obiad to prawdziwy rarytas ;)
Dziękuję ogromnie za "lajki" ;)
ulubiony makaron (u mnie był to razowy z biedronki;))
podwójna pierś z kurczaka
1 brokuł
kwaśna śmietana 12%
sól, pieprz
oliwa
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Brokuła zblanszować w gorącej wodzie przez jakieś 3-4 minuty. Pierś pokroić w kostkę i usmażyć do miękkości. Dodać śmietanę, zblanszowanego brokuła. Doprawić wedle uznania i tak otrzymany sos dusić przez ok. 5 minut. Gotowy sos wylać na makaron.
Uwielbiam makaron z brokułami i uwielbiam brokuły.
OdpowiedzUsuń