piątek, 16 stycznia 2015

Zapiekanka z patelni

Po długiej nieobecności przychodzę do Was z zapiekanką z patelni. Robi się ją szybko, a je jeszcze szybciej. Jeśli nie macie czasu na gotowanie wyszukanych potraw, to polecam Wam właśnie tę zapiekankę. Nie podaję dokładnej ilości składników. Ilość zależy tylko od Was. Tak naprawdę możecie dodać do niej wszystko na co macie ochotę.


makaron
pierś z kurczaka
wędzony boczek
cebula
starty żółty ser
curry
oliwa

Makaron ugotować według zaleceń producenta. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na odrobinie oliwy. Należy pamiętać, aby jej nie zarumienić. Dodać pierś kurczaka pokrojoną w kostkę i smażyć aż do miękkości. Kurczaka przyprawić sporą ilością curry. Gdy kurczak będzie gotowy, dodać boczek pokrojony w cienkie paski. Wszystko dusić przez około 5 minut. Następnie dodać ugotowany makaron oraz starty ser. Wszystko smażyć na patelni do momentu, aż ser zacznie się rozpuszczać. Zapiekankę należy często mieszać, gdyż makaron lubi przywierać.